Produkter


Alla våra viner hittar du på välsorterade Systembolagsbutiker. Om de inte står på hyllorna så finns de tillgängliga för beställning till samtliga butiker och ombud.

Fortellino Veneto Rosso Appassimento

Producent: Urban Wines
Ursprung: IGT Veneto Rosso, Italien
Årgång: 2016
Druva: 40 % Merlot, 40 % Cabernet franc, 20 % Refosco
Alk: 14 %
Socker: 6 gr per liter
Pris: 99 kr
Certifiering: Ekologisk
Hitta vinet: www.systembolaget.se
Produktbild, högupplöst: Klicka här
Dela via: Mail
Vinmakning: Separat jäsning av druvorna. Refosco-druvorna har torkats ca 14 dagar före alkoholjäsningen på ekfat. Vinet har sedan blandats och lagrats ett par månader på ekfat innan buteljering.

Smak samt mat: Doften är intensiv och fruktig med inslag av solmogen röd frukt, fat och choklad. Smaken är balanserad och lång med mjuka och balanserade tanniner. Serveras vid 16-18°C till smakrika kötträtter och gärna grillat samt till lagrade hårdostar och charkuterier.

Il Segreto Sangiovese

Producent: Urban Wines
Ursprung: IGT Marche, Italien
Årgång: 2017
Druva: 100 % Sangiovese
Alk: 13,5 %
Socker: 5 gr per liter
Pris: 109 kr
Certifiering: Ekologisk
Hitta vinet: www.systembolaget.se
Produktbild, högupplöst: Klicka här
Dela via: Mail
Vinmakning: Handskördade druvor från vingårdar i östra Marche, beläget ca 5 km från Adriatiska havet. 10% av druvorna skördades senare än resterande del för att ge vinet extra kraft. Vinet har legat ca sex månader på ekfat.

Smak samt mat: Doften är intensiv med inslag av fat och solmogna körsbär samt örter och kryddor. Smaken är lång och balanserad med ett brett smakspektrum i form av fat, körsbär och kryddor. Avslutningen är balanserad med mjuka tanniner och bra längd.
Serveras vid 16-18°C till smakrika kötträtter, pasta eller en hembakad pizza med vegetarisk topping.

Finca Almendral Gran Reserva

Producent: Urban Wines
Ursprung: D.O La Mancha, Spanien
Årgång: 2010
Druva: 100 % Tempranillo
Alk: 13,5 %
Socker: 2 gr per liter
Pris: 119 kr
Hitta vinet: www.systembolaget.se
Produktbild, högupplöst: Klicka här
Dela via: Mail
Vinmakning: Vinet är gjort på noggrant utvalda Tempranillo-druvor från gamla vinstockar med ett lågt skördeuttag. Vinet har lagrats på en blandning av amerikanska och franska ekfat i mer än 24 månader.

Smak samt mat: Doften är härligt utvecklad med inslag av kryddor, fat, choklad och torkade mörka bär. Vinet har en mogen tanninstruktur med en lång och stram avslutning i klassisk spansk stil Serveras vid 16-18° till smakrika rätter på vilt, lamm eller nötkött med feta tillbehör som en potatisgratäng med Västerbottensost och timjan.

Zengarello Biferno Rosso Riserva

Producent: Urban Wines
Ursprung: Biferno Rosso Riserva DOC, Italien
Årgång: 2011
Druva: 80 % Montepulciano samt 20 % Aglianico
Alk: 14 %
Socker: 4 gr per liter
Pris: 129 kr
Hitta vinet: www.systembolaget.se
Produktbild, högupplöst: Klicka här
Dela via: Mail
Vinmakning: Handskördade druvor från regionen Molise. Biferno är ett av de allra minsta DOC i hela Italien. Efter jäsning så har vinet lagrats i 36 månader på ekfat, därefter har vinet lagrats på ståltank före buteljering. Innan buteljering så filtrerades vinet varsamt för att bibehålla så mycket kraft som möjligt.

Smak samt mat: Doften är intensiv och fruktig med inslag av solmogna plommon, körsbär, fat och kryddor med viss utveckling. Smaken är kraftig men balanserad med bra längd. Serveras vid 16-18°C till smakrika kötträtter och gärna grillat samt till lagrade hårdostar och charkuterier.

Quentaurus Montepulciano d’Abruzzo

Producent: Urban Wines
Ursprung: Montepulciano d`Abruzzo DOP, Italien
Årgång: 2016
Druva: 100 % Montepulciano
Alk: 14 %
Socker: 6 gr
Pris: 139 kr
Certifiering: Ekologisk
Hitta vinet: www.systembolaget.se
Produktbild, högupplöst: Klicka här
Dela via: Mail
Vinmakning: Handskördade druvor från ekologiska vingårdar belägna knappa 5 km från Adriatiska havet. Vinrankorna är i snitt ca 25 år gamla och ger ett lägre skördeuttag än vanligt. Vinet har legat ca sex månader på ekfat, varav 50 % var små franska ekfat och resterande del stora slavonska ekfat.

Smak samt mat: Doften är intensiv med inslag av solmogna mörka körsbär, björnbär samt kryddor och fat. Smaken är fruktig och lång med bra balans med fin frukt och struktur.
Serveras vid 16-18°C till smakrika kötträtter, pasta eller en hembakad pizza med buffelmozarella och pancetta.

Ragaletti Castel del Monte Riserva

Producent: Urban Wines
Ursprung: Castel del Monte Riserva DOC, Italien
Årgång: 2008
Druva: 100 % Nero di Troia
Alk: 13,5 %
Socker: 4 gr per liter
Pris: 139 kr
Hitta vinet: www.systembolaget.se
Produktbild, högupplöst: Klicka här
Dela via: Mail
Vinmakning: Druvorna (Nero di Troia) skördades för hand i oktober 2008 från vingårdar med i snitt 30 år gamla vinstockar där varje ranka ger max fem druvklasar. Vingårdarna är belägna runt om Unescos världsarv, Castel del Monte, som även ger namn åt vindistriktet. Från skörden 2011 är Castel del Monte DOCG klassat, den allra högsta klassificering i Italien. Vinet har lagrats på fat i ca 14 månader och därefter genomgått ytterligare lagring på tank i ca åtta år för att runda av vinet innan buteljering. Trots sin höga ålder inger Nero di Troia av hög kvalitet ett oväntat ungt intryck då vinerna åldras sakta, detta vin är inget undantag.

Smak samt mat: Ett komplext och välbalanserat vin med bra koncentration och längd. Vinet har en fruktig och smakrik karaktär med tydlig tanninstruktur trots sin ålder. Det har en doft av lätt rostade fat och toner av solmogna körsbär och kryddor. Vinet kan lagras ytterligare några år men är redan nu färdigt att dricka. Serveras vid 16-18°C till biffstek med timjan, rostade palsternackor och potatisgratäng.

Moneta Reale Appassimento

Producent: Cantine Ermes
Ursprung: IGP Terre Siciliane, Italien
Årgång: 2019
Druva: 100 % Syrah
Alk: 14 %
Socker: 8 gr per liter
Pris: 99 kr
Certifiering: Ekologisk
Hitta vinet: www.systembolaget.se
Produktbild, högupplöst: Klicka här
Dela via: Mail
Vinmakning: Druvorna till Moneta Reale skördades för hand vid optimal mognad från ekologiska vingårdar belägna strax söder om Palermo. Tack vare att vingårdarna ligger på en hög höjd, med svala nätter i kombination med det varma klimatet, så får man ett mycket balanserat vin med bra fräschör och kraft. Efter skörd har druvorna torkats i 29 dagar enligt Appassimento-metoden följt av lagring på ekfat i ca fyra månader innan det tappning på flaska.

Smak samt mat: Moneta Reale har en intensiv doft av solmogna körsbär, kryddor, choklad och fat som harmoniserar perfekt med vinets fruktighet och kraft. Smaken levererar solmogna körsbär, vanilj, choklad och rostade fat i en härlig harmoni. Till rätter på nöt, lamm eller vildsvin blir detta ett mycket intressant vin som även passar bra till smakrika vegetariska rätter. Serveras vid 16-18 grader.

Siquilia Nero d`Avola

Producent: Cantine Ermes
Ursprung: Sicilia DOC, Italien
Årgång: 2019
Druva: 100 % Nero d`Avola
Alk: 14 %
Socker: 5 gr per liter
Pris: 89 kr
Certifiering: Ekologisk
Hitta vinet: www.systembolaget.se
Produktbild, högupplöst: Klicka här
Dela via: Mail
Vinmakning: Druvorna till Siquilia skördades för hand vid optimal mognad från ekologiska vingårdar belägna strax söder om Palermo på Sicilien. Efter jäsning har vinet lagrats på ståltank innan buteljering. Cantine Ermes är Siciliens största ekologiska producent.

Smak samt mat: Ett mycket fruktigt och generöst vin med inslag av solmogna mörka bär och kryddor med bra längd, fräschör och balans. Till grillade rätter på nöt, lamm eller vildsvin blir detta vin en underbar sparringpartner, passar även bra till smakrika vegetariska rätter. Serveras vid 16-18 grader.

Coste di Moro Montepulciano d`Abruzzo

Producent: Soc Coop Ag Olearia Vinicola Orsogna
Ursprung: Montepulciano d`Abruzzo, DOP, Italien
Årgång: 2016
Druva: 100 % Montepulciano
Alk: 14 %
Socker: 7 gr per liter (helt naturligt från s.k. late harvest/Passito - metod)
Pris: 119 kr
Certifiering: Ekologisk, biodynamisk/Demeter samt Vegan.
Hitta vinet: www.systembolaget.se
Produktbild, högupplöst: Klicka här
Dela via: Mail
Vinmakning: Handskördade ekologiskt och biodynamiskt odlade druvor som skördats sent - ”passito” vilket ger ett visst naturligt restsocker i vinet. Endast vildjäst från druvorna har använts vid jäsningen. Ytterst lite svavel är tillsatt vid buteljeringen för att ge ett så naturligt vin som möjligt, majoriteten av svavlet tillkommer naturligt från vinifieringen. Vinet har lagrats i fyra månader på ekfat innan det genomgår en lätt filtrering innan buteljering, allt för att bibehålla vinets ursprungliga karaktär. Fällning kan förekomma i flaskan.
Producenten är en av Italiens ledande biodynamiska producenter och vinet går under kategorin naturvin. Vinet är demeter-certifierat, en av Europas striktaste biodynamiska certifieringar. Vinet är även veganvänligt.

Smak samt mat: Doften är intensiv med inslag av solmogna mörka körsbär och björnbär samt kryddor och fat. Smaken är fruktig, lång och balanserad med fin frukt och struktur. Serveras vid 16-18°C till smakrika kötträtter, pasta eller en hembakad pizza med vegetarisk topping.

Geisweiler Crémant de Bourgogne

Producent: Geisweiler
Ursprung: Crémant de Bourgogne, Frankrike
Årgång: NV
Druva: 50 % Chardonnay, 40 % Pinot noi, 5 % Gamay och 5 % Aligoté.
Alk: 12 %
Socker: 8 gr per liter
Pris: 129 kr
Hitta vinet: www.systembolaget.se
Produktbild, högupplöst: Klicka här
Dela via: Mail
Vinmakning: Endast vin från den första pressningen har vinifierats, därefter har vinet lagrats i minst 9 månader på sin jästfällning innan den andra jäsningen på flaska. Därefter ytterligare minst 18 månaders lagring på flaska innan dégorgering.

Smak samt mat: Torr, mycket frisk och fruktig med inslag av citrus och äpplen. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.

Champagne Gremillet Cuvée Prestige

Producent: Gremillet
Ursprung: Champagne, Frankrike
Årgång: NV
Druva: 70 % Pinot noir, 30 % Chardonnay
Alk: 12,5 %
Socker: 7 gr per liter
Pris: 379 kr
Certifiering: Ekologisk
Hitta vinet: www.systembolaget.se
Produktbild, högupplöst: Klicka här
Dela via: Mail
Vinmakning: Druvorna kommer från ekologiska vinodlingar i Côte de bar. Endast första pressningen har använts till vinet och inget reservvin har använts, basen i detta vin är till 100% från den starka årgången 2015. Vinet har lagrats ca 36 månader på sin fällning.

Smak samt mat: Utvecklad smak med inslag av röda äpplen, citrus och rostat bröd med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur eller ljus fågel. Serveras vid 8-10 grader.

Champagne Gremillet Cuvée Biologique

Producent: Gremillet
Ursprung: Champagne, Frankrike
Årgång: NV
Druva: 50 % Pinot noir, 30 % Chardonnay, 20 % Pinot meunier
Alk: 12,5 %
Socker: 7 gr per liter
Pris: 299 kr
Certifiering: Ekologisk
Hitta vinet: www.systembolaget.se
Produktbild, högupplöst: Klicka här
Dela via: Mail
Vinmakning: Druvorna kommer från ekologiska vinodlingar i Côte de bar. Endast första pressningen har använts till vinet. Vinet har lagrats ca 24 månader på sin fällning.

Smak samt mat: Utvecklad smak med inslag av äpplen, citrus och kex med elegant mousse och en torr och frisk avslutning. Servera som aperitif eller till rätter på fisk och skaldjur.
Serveras vid 8-10 grader.

Leif Mannerström Sauvignon Blanc

Producent: Urban Wines
Ursprung: Vin de france, Frankrike
Årgång: 2019
Druva: 100 % Sauvignon blanc
Alk: 12 %
Socker: 4 gr per liter
Pris: 99 kr
Hitta vinet: www.systembolaget.se
Produktbild, högupplöst: Klicka här
Dela via: Mail
Vinmakning: 80% av Sauvignon Blanc druvorna kommer från Loire nära byn Pouillé där druvorna ger ett mycket friskt, mineralitetsdrivet vin med inslag av citrus och svartavinbärsblad. Resterande 20% av druvorna kommer från vingårdar i sydvästra Frankrike i Gaillard regionen.

Smak samt mat: Torrt och friskt med inslag av citrus och svartavinbärsblad. Ett perfekt mingelvin men även ett vin som passar bra till fisk – och skaldjur, en härlig Chèvre chaud samt sommarens bufféer.
Serveras vid 8-10 grader.

Leif Mannerström Côtes-du-Rhône

Producent: Urban Wines
Ursprung: Côtes-du-Rhône, Frankrike
Årgång: 2018
Druva: 50 % Grenache, 40 % Syrah, 10% Mourvèdre
Alk: 14 %
Socker: 2 gr per liter
Pris: 119 kr
Hitta vinet: www.systembolaget.se
Produktbild, högupplöst: Klicka här
Dela via: Mail
Vinmakning: Druvorna skördas för hand från vingårdar med en snittålder överstigande 30 år. Grenache druvorna kommer från Ardeché, Syrah och Mourvèdre från nordöstra delarna av Gard. Skalmaceration under ca 3o dagar för att ge vinet extra kraft och djup, därefter har vinet lagrats i mer än 14 månader på cementtankar innan en mjuk filtrering.

Smak samt mat: Vinet är mycket generöst och mustigt med inslag av mörka bär samt kryddor och svartpeppar. Vinet har en bra längd och härlig fruktsyra som gör det till ett perfekt vin till Entrecôte och bearnaise.

Serveras vid 16-18 grader.

Barolo Zengarello

Producent: Urban Wines
Ursprung: DOCG Barolo, Italien
Årgång: 2015
Druva: 100 % Nebbiolo
Alk: 13,5 %
Socker: 1 gr per liter
Pris: 175 kr
Hitta vinet: www.systembolaget.se
Produktbild, högupplöst: Klicka här
Dela via: Mail
Vinmakning: 100 % handskördad Nebbiolo som kommer från byarna La Morra, Castiglione Falletto, Serralunga d’Alba och Monforte d’Alba. Efter vinifiering har vinet lagrats 26 månader på ekfat om 800 liter. Årgången 2015 klassas som en av de bättre på många år i Barolo.

Smak samt mat: Kryddig smak och doft med inslag av fat och torkade körsbär och nypon. Till grillade och smakrika rätter på nöt, lamm eller vildsvin blir detta ett mycket intressant vin som även passar bra till smakrika vegetariska rätter.
Serveras vid 16-18 grader.

Ruminat Primitivo

Producent: Soc Coop Ag Olearia Vinicola Orsogna
Ursprung: Terre di Chieti, Italien
Årgång: 2018
Druva: 100 % Primitivo
Alk: 14 %
Socker: 10 gr per liter
Pris: 109 kr
Certifiering: Ekologisk - Biodynamiskt - Vegan Hitta vinet: www.systembolaget.se
Produktbild, högupplöst: Klicka här
Dela via: Mail
Vinmakning: Handskördade ekologiskt och biodynamiskt odlade druvor som skördats sent ”passito” vilket ger ett visst naturligt restsocker i vinet. Endast vildjäst från druvorna har använts vid alkoholjäsningen. Ytterst lite So2 är tillsatt vid buteljeringen för att ge ett stabilt vin, majoriteten So2 kommer naturligt från vinifieringen. Vinet har efter vinifiering lagrats på ståltankar innan det filtreras försiktigt innan buteljering.
Producenten är en av Italiens ledande biodynamiska producenter och vinet går under kategorin naturvin.
Vinet är demeter certifierat, en av Europas striktaste biodynamiska certifieringar. Vinet är även veganvänligt.

Smak samt mat: Mycket fruktig doft med inslag av röda bär, solmogna plommon och björnbär med bra längd och fräschör.
Serveras vid 16-18°C till smakrika kötträtter, pasta eller en hembakad pizza med vegetarisk topping.

Giotti Prosecco Extra dry

Producent: Casa Vinicola Bosco Malera
Ursprung: Veneto, Prosecco, Italien
Årgång: NV
Druva: 100 % Glera
Alk: 11 %
Socker: 12 gr per liter
Pris: 78 kr
Hitta vinet: www.systembolaget.se
Produktbild, högupplöst: Klicka här
Dela via: Mail
Vinmakning: Prosecco var tidigare namnet på en grön druvsort, som år 2009 bytte namn till Glera för att inte blandas ihop med det allt mer populära vinet. Vinet framställs genom en andra jäsning i tank av ett still vitt vin, därefter lagras vinet på ståltank i ca 12 månader innan det buteljeras. Extra dry betyder att vinet har en sockerhalt om 12-17 gr/l.

Smak samt mat: Torr och mycket frisk med inslag av citrus och vita blommor samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran.
Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.

Copertino Rosso Riserva

Producent: Cantina Sociale Copertino
Ursprung: Apulien, Copertino, Italien
Årgång: 2010
Druva: 95 % Negroamaro, 5 % Montepulciano
Alk: 13 %
Socker: 3 gr per liter
Pris: 89 kr / 47 kr 375 ml
Hitta vinet: www.systembolaget.se
Produktbild, högupplöst: Klicka här
Dela via: Mail
Vinmakning: Vinet har efter vinifiering lagrats på ståltankar i ca åtta år, alltså ingen lagring På ekfat. Vinets långa lagring ger vinet dess unika karaktär. Copertino kommer från staden med samma namn i regionen Apulien, på den italienska klacken. Kooperativet Cupertinum med sina 300 medlemmar startades redan 1935 och är därmed ett av Italiens äldsta. Den medeltida fästningen på etiketten ligger i staden Copertino.

Smak samt mat: Vinet är utvecklat och moget och har en tegelröd färg. Både doft och smak av torkade körsbär, kryddor samt tobak och läder. Servera till smakrika rätter på fläsk, lamm och nöt samt smakrika vegetariska rätter samt hårdostar.
Serveras vid 16-18 grader.

Quara Single Vineyard Malbec

Producent: Bodegas Felix Lavaque
Ursprung: Salta, Cafayate, Argentina
Årgång: 2017
Druva: 100 % Malbec
Alk: 14 %
Socker: 3 gr per liter
Pris: 159 kr
Hitta vinet: www.systembolaget.se
Produktbild, högupplöst: Klicka här
Dela via: Mail
Vinmakning: Druvorna skördas för hand från producentens egna vingårdar i Cafayate. Malbecdruvorna till detta vin kommer från vingården ”Cabra Corral”, planterad 1975 och belägen på över 1750 meters höjd vilket är ett av världens högst belägna vingårdar! Den höga höjden gör att druvorna mognar sent och får en högre fruktsyra. Vinet har lagrats på fat i 12 månader varav 50 % amerikanska och 50 % franska fat.

Varje flaska pryds av lamadjuret, just denna lamasort heter Qawra och djuret har tidigare använts i Anderna som lastdjur av Inkafolket.

Smak samt mat: Vinet är mycket fruktigt och smakrikt med inslag av fat, svartavinbär, björnbär, choklad och svartpeppar. Vinet har en bra längd och härlig fruktsyra som gör det till ett perfekt köttvin och i synnerhet till lamm, nöt och vilt.

Serveras vid 16-18 grader.

Casa Roja Tempranillo

Producent: Bodegas del Fin del Mundo
Årgång: 2018
Ursprung: Vino Tinto (Rioja), Spanien Druva: 100 % Tempranillo
Alk: 13,5 %
Socker: 2 gr per liter
Pris: 79 kr
Hitta vinet: www.systembolaget.se
Produktbild, högupplöst: Klicka här
Dela via: Mail
Vinmakning: De udda med vinet Casa Roja Tempranillo 2017 är att druvorna växer och skördas i vindistriktet Rioja men vinet får inte etiketteras som ett Riojavin. I Rioja är det strikt bestämt exakt hur mycket vin som får produceras varje år per hektar, all överstigande volym kan inte säljas som ett Riojavin även om det odlas, skördas och produceras på samma sätt som Riojavinerna. Dessa viner får i stället namnet ”Vino tinto”, oavkortat hur hög kvalitet det är på vinet.

2017 Casa Roja Tempranillo är tillverkat av 100 % handskördad Tempranillo från vinrankor med en ålder om 35-45 år, detta ger vinet en bra koncentration och kraft med inslag av röda bär, kryddor och lätta inslag av fat. Efter skörd så lagras vinet på amerikanska ekfat om 225 liter i ca fem månader innan det buteljeras.

Bodegas del fin del Mundo är en av Riojas äldsta vinerier och är en del av Bodegas Valdemar. Druvorna kommer från familjens vingårdar.

Smak samt mat: Servera till rätter på lamm, nöt eller vilt med smakrika tillbehör och gärna mycket örter och vitlök. Vinet passar också bra till smakrik vegetarisk mat.

Serveras vid 16-18 grader.

La Robínía Prosecco Extra Dry

Producent: Antonini Ceresa
Ursprung: Veneto, Prosecco, Italien
Druva: 100 % Glera
Alk: 11 %
Socker: 12 gr per liter
Pris: 89 kr
Cerering: SQNPI Qualitá Sostenibile
Hitta vinet: www.systembolaget.se
Produktbild, högupplöst: Klicka här
Dela via: Mail
Vinmakning: Prosecco var tidigare namnet på en grön druvsort, som år 2009 bytte namn till Glera för att inte blandas ihop med det allt mer populära vinet. Vinet framställs genom en andra jäsning i tank av ett still vitt vin, därefter lagras vinet på ståltank i ca 12 månader innan det buteljeras. Extra dry betyder att vinet har en sockerhalt om 12-17 gr/l.

La Robínía var en av de första Prosecco vinerna på Systembolaget och lanserades redan år 2000, alltså långt innan den stora trenden tog fart. En riktig pionjär med andra ord.

Smak samt mat: Torr fruktig och mycket frisk med inslag av päron, äpplen, citrus och vita blommor samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran i vinet.

Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.

Astoria Valdobbiadene Prosecco Superiore

Producent: Astoria
Ursprung: Veneto, Prosecco Superiore, Italien
Årgång: 2019
Druva: 100 % Glera
Alk: 11,5 %
Socker: 13 gr per liter
Pris: 120 kr
Certifiering: SQNPI Qualitá Sostenibile
Hitta vinet: www.systembolaget.se
Produktbild, högupplöst: Klicka här
Dela via: Mail
Vinmakning: Prosecco var tidigare namnet på en grön druvsort, som år 2009 bytte namn till Glera för att inte blandas ihop med det allt mer populära vinet. Vinet framställs genom en andra jäsning i tank av ett still vitt vin, därefter lagras vinet på ståltank i ca 12 månader innan det buteljeras. Extra dry betyder att vinet har en sockerhalt om 12-17 gr/l.

Mönstret på flaskan ”The Venice collection” har man skapat som en hyllning till Venedig. De asymmetriska delarna i mönstret är en avspegling över de gamla kvarteren i Venedig som man helt enkelt har lyft ut från en karta över Venedig och format till ett spektakulärt och historiskt mönster för att på så sätt återknyta till regionen man kommer ifrån.

Smak samt mat: Torr, fruktig och mycket frisk med inslag av päron, äpplen, citrus samt en lätt avrundad sötma som balanseras upp perfekt av syran.

Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.

Astoria Rosé Spumante Extra Dry

Producent: Astoria
Ursprung: Veneto, Vino Spumante, Italien
Årgång: NV
Druva: 90 % Glera, 10 % Pinot Noir
Alk: 11 %
Socker: 13 gr per liter
Pris: 89 kr
Certifiering: SQNPI Qualitá Sostenibile
Hitta vinet: www.systembolaget.se
Produktbild, högupplöst: Klicka här
Dela via: Mail
Vinmakning: Vinet framställs genom en andra jäsning i tank av ett stilla vin gjort på gleradruvor. 10% Pinot noir tillsätts i vinet vilket ger den ljusrosa färgen. Därefter lagras vinet på ståltank i ca 12 månader innan det buteljeras. Extra dry betyder att vinet har en sockerhalt om 12-17 gr/l.

Mönstret på flaskan ”The Venice collection” har man skapat som en hyllning till Venedig. De asymmetriska delarna i mönstret är en avspegling över de gamla kvarteren i Venedig som man helt enkelt har lyft ut från en karta över Venedig och format till ett spektakulärt och historiskt mönster för att på så sätt återknyta till regionen man kommer ifrån.

Smak samt mat: Torr, frisk och fruktig med inslag av citrus, hallon, smultron samt persika.

Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till fisk och skaldjur.